tirsdag, oktober 16, 2007

Hårdt såret major fra Den Kongelige Livgarde afgået ved døden

Major Anders Storrud døde tirsdag morgen i Camp Bastion.
Major Anders Johan Stæhr Storrud, chef for det mekaniserede infanterikompagni i den danske kampgruppe i Afghanistan, døde tirsdag morgen på felthospitalet i Camp Bastion. Han blev 34 år.

Læs mere nedenfor.


- Det er i sorg og med den største medfølelse, at jeg har modtaget meddelelsen om, at major Anders Storrud er død, siger chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Poul Kiærskou. Jeg tænker først og fremmest på de pårørende, der går en meget svær tid i møde, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at støtte og hjælpe dem. Jeg tænker selvfølgelig også på den faldnes kammerater og kolleger, der på trods af tabet og afsavnet står sammen og fortsætter med at løse den vigtige opgave med at holde Taleban på afstand af de vigtige byområder i den centrale del af Helmand-provinsen.


Major Anders Storrud blev mandag eftermiddag såret i forbindelse med en offensiv operation, der forløb over nogle timer. Tidligt i forløbet kørte en pansret mandskabsvogn på en mine, men der var ingen soldater, der kom til skade.


Senere - i forbindelse med afslutningen af operationen og bortslæbningen af den beskadigede mandskabsvogn - blev dele af enheden beskudt med morterer og muligvis raketdrevne granater. Her blev major Storrud såret meget alvorligt. Han blev hurtigt bragt til felthospitalet i Camp Bastion med helikopter, og han kom hurtigt under behandling. Det var hensigten, at den sårede skulle transporteres til Danmark for yderligere behandling, men trods fortsat intensiv behandling på felthospitalet døde han tirsdag morgen.


Major Anders Storrud tilhørte 1. bataljon i Den Kongelige Livgarde. Han var i 2004 udsendt med den danske bataljon i Irak på Hold 3, hvor han gjorde tjeneste som delingsfører i panserinfanterikompagniet.


Anders Storrud var gift og efterlader sin hustru og to mindreårige børn.

Ingen kommentarer: